Ziek?

Hardlopers moeten bewust met hun lichaam omgaan, omdat ze hun lichaam zwaarder belasten dan bijv. mensen die alleen een zittend bestaan leiden. Ziekte vereist ook de nodige aandacht, omdat hardlopen met bijv. griep ernstige en langdurige complicatie kan geven.

Er is bij mij duidelijk iets meer aan de hand dan een tijdelijk gebrek aan energie, zoals ik in een eerder bericht schreef.

Zo had ik vanmorgen nog een slap gevoel in mijn benen onder het wandelen. Ik kan nu verder wandelen dan bijv. afgelopen zaterdag, maar toch valt af en toe de contrôle over mijn benen weg. De duizeligheid is wel ver weg, dus ik ben aan de beterende hand.

Ik had al afgelopen zondag een wedstrijd (Vechtloop, 10 km) laten schieten en begin er al over na te denken om de halve marathon van a.s. zondag ook niet te lopen, want er zijn bepaalde vormen van griep die zich richten op je spieren (als bij-effect). Als de griep subklinisch (zonder zichtbare effecten) verlopen is, kan het zelfs het enige effect zijn.

Ik heb dit als kind al eens gehad en daarom weet ik er van. Geen idee of dit hier aan de hand is, maar ik ben liever te voorzichtig dan wat anders. Het advies is in elk geval: voldoende drinken en weinig beweging.