5 km en een plens regen

Ik wilde weten of ik al in staat ben om een wedstrijd te lopen. We hebben hier op Sportpark Rozenoord te Bergen op Zoom een mooie verzameling voetbalveldjes rondom de atletiekbaan liggen. Die zijn dan geschikt om een duurloop op het gras te doen. Het favoriete rondje van onze groep is ongeveer 1600 meter.

Ik was eerst van plan om 40 minuten te lopen, maar het ging zo goed, dat ik op een gegeven moment er aan dacht om 10 km te gaan lopen. Toen kwam het verstand en de ervaring en ik besloot na drie rondjes nog 200 meter op de baan te lopen, zodat ik in totaal 5 km had gelopen in een relatief rustig tempo dat ik 10 km kan volhouden. Ik heb immers een sluimerende blessure aan mijn linker Achillespees en die willen we niet aanwakkeren.

Hier zijn de rondetijden:

  • 0 – 1600 m in 8:53
  • 1600 – 3200 m in 8:38
  • 3200 – 4800 m in 8:33
  • 4800 – 5000 m in 1:01

27:05 op de 5 km (11,1 km/u)

Het lijkt me nu zaak om voorlopig geen intensieve duurloop te doen, tot zaterdag 12 juli, maar rustig de training te hervatten en weer op het gewicht te gaan letten. Ik heb me nog niet gewogen, omdat ik herstel belangrijker vond dan het lichaamsgewicht. Morgen zal ik echter wel op de weegschaal gaan staan en zien wat de schade van dit hele akkefietje is.

En die plens regen? Die kreeg ik na de training op mijn kop. Ik kwam helemaal doorweekt thuis, met dank aan de weergoden. Gelukkig geen onweer, dat kwam een half uur later.