Vijf rondjes over het gras

Vanavond een intensieve duurloop over de voetbalveldjes rondom de atletiekbaan. Ieder rondje is 1600 m, dus vijf rondjes is 8000 m. Dit was een zelfopgelegde loop, een trainingsloop dus en nog wel op mijn eentje.

Het lag dan ook voor de hand dat al naar gelang het aantal rondjes steeg, de vermoeidheid me langzamer liet lopen. In een echte wedstrijd kun je je dan richten op mensen die voor je lopen en die gaan inhalen, maar die waren er nu niet. De vraag was hoe beperkt ik de schade kon houden.

Het viel mee. De rondjes gingen in respectievelijk:
7:59, 8:15, 8:21, 8:32 en 8:34
Dat was 8:20 ± 0:13 (2,5 % relatieve standaardafwijking).

De eindtijd was 41:39 (11,52 km/u), wat eigenlijk veel sneller was dan ik van tevoren had verwacht. Op de eindmeet was ik echt helemaal "op". Ik heb maar een half rondje op de baan uitgelopen, waarna ik mijn rekoefeningen deed.

Ik wil volgende week drie rondjes lopen, plus nog eens 200 meter op de baan, om zo totaal op 5 km te komen. Op basis van vandaag zou dat binnen 25 minuten kunnen zijn (8:00 per rondje van 1600 m).