Lange afstandstraining en een extra wedstrijd

Vanavond een lange afstandstraining afgewerkt, 5 maal 1000 meter, met 1000 meter wandel-dribbel-wandel tussendoor. De “snelle” 1000 meters gingen in 5 minuut 20 s en de langzame 1000 meters in 8 minuten. Ik zou eigenlijk 6 duizendtjes doen, maar na vijf stuks voelde ik me helemaal opstijven. Misschien was het toch te frisjes voor een korte broek en zo’n traag tempo.

Tijdens de warming-up met de loopgroep (zij geloven niet in Verheultraining, dus doe ik dat apart), kwam ik er achter dat er aanstaande dinsdag weer de Hoevense Polderloop is, over 4, 6, 10 of 15 km. Ik was dat helemaal vergeten. Het is altijd de eerste wedstrijd na de zomervakantie (wel het is nog zomervakantie, maar die is de week daarop wel zo’n beetje voorbij).

Nu was ik toch al van plan om aanstaande dinsdag een uurloop op snelheid te doen, maar nu iemand me voorstelde om daar naar toe te gaan, kan ik dat beter doen dan een quasi wedstrijd-in-training, zoals ik afgelopen dinsdag heb gedaan.

Bovendien had hij ook zin om naar het Bels Lijntje te gaan, op 30 augustus. Ik vind het hartstikke gezellig om naar Baarle-Nassau te gaan. Er is daar altijd een goede sfeer tijdens de wedstrijd. Dat vraagteken dat in “Komende wedstrijden” stond (in het zijmenu) is weggehaald, omdat ik nu een manier heb om er te komen.

Nu alleen nog iemand vinden die me naar Kalmthout wil brengen op 20 september. Ik zou de trein kunnen nemen, maar dat is meestal zo duur (internationale tarieven) en bovendien moet ik dan naar Roosendaal reizen om daar een kaartje te kopen. In Bergen op Zoom is namelijk geen NS-loket meer, alleen een kaartautomaat en een NS-winkel die tegen meerprijs kaartjes verkoopt. Met de fiets gaan is geen optie, omdat ik niet bekend ben en het 24 km heen en 24 km terug is. Dat zou dan wel een heel duur verdiend flesje turfbier worden om mee terug te nemen.

Nou ja, het is nog even en komt tijd komt raad.