Halve Marathon Brabant 2008

Ach, wat zullen we ervan zeggen? Goed gelopen op een overvol parcours. Alleen in de laatste km liet ik mijn watergordel op straat vallen, waardoor ik een kostbare 30 s verloor (omdat ik terug liep om de gordel op te pakken). Behalve de tijd (1.40.49 netto) en een constant tempo over de eerste 20 km valt er niet zoveel over te zeggen.

Het parcours is in elk geval wat mij betreft geen aanrader. Op stukken veel te smal voor het aantal mensen dat er overheen loopt. Voor de marathon (weinig deelnemers) maakt dat niet uit, maar bij de halve schopt je constant tegen andere mensen hun schoenen. En voor de sfeer hoef je het ook niet te doen, want die is totaal afwezig.

Ik ben blij dat ik (in tegenstelling tot de organisatie van deze wedstrijd) tenminste wel mijn best heb gedaan en ruim drie minuten onder mijn vorige jaarbeste tijd heb gelopen. Op naar volgende week en over twee weken weer schitteren rond de Kralingse Plassen in Rotterdam. Dan zal ik een veiligspeld gebruiken om te voorkomen dat mijn watergordel losschiet.