Hulde aan de marathonlopers!

Gisteravond was er in het clubhuis van atletiekvereniging Spado uit Bergen op Zoom een ceremonie waarin leden van Spado die voor de eerste keer een marathon hadden gelopen een presentje ontvingen. Het was een kei (van keigoed gedaan) op een sokkel, bedacht door kunstenaar en hardloper Rob Schmidt (meer dan 100 marathons gelopen).

In de plaatselijke krant, BN De Stem, verscheen dit artikel, dat aan duidelijkheid niks te wensen overlaat:

Regio - Bergen op Zoom - 'Voor tien kilometer kleden we ons niet om' | bndestem

Voor de loper met de langzaamste tijd was er een bijzonder cadeautje: een rode lantaarn. Dit is een wisseltrofee die ieder jaar gaat naar de loper of loopster van Spado die de langzaamste tijd op de marathon heeft neergezet.

Spado heeft nu officieel een marathon lange afstands loopgroep, met een trainer, Rini Marijnissen. Het eerste grote doel voor 2009 zal de marathon van Rotterdam zijn, die vele Spadoërs ongetwijfeld gaan lopen.

Hulde aan de marathonlopers, aan de mensen die er tenminste eentje op hun naam hebben gezet. Dat smaakt ongetwijfeld naar meer (en beter, sneller).