Kievitloop 12 april 2009

Van oktober tot en met april wordt in de Bergen op Zoomse bossen een trimloop over 5, 10 of 15 km georganiseerd. Deze Paaszondag was dus de laatste gelegenheid om de Kievitloop te lopen voor het zomerreces. Het plan was om het zeer rustig aan te doen, vanwege de marathon van Rotterdam van 7 dagen geleden.

Uiteraard voelde ik de stijfheid van die marathon nog, maar conditioneel gezien geen centje pijn. De eerste ronde ging in 29.02 minuten (netto) en de tweede ronde in 26.40 minuten. Na 54.30 minuten lopen gaf mezelf de kans om het gas vol open te zetten en ik kwam zelfs nog iets dichterbij de winnaar van de 15 km (in iets meer dan 55 minuten, dus pakweg 17 km/u in het laatste stukje). Dat deed dus wel even pijn.

Geen tijd om over naar huis te schrijven (ik me ook niet opgegeven voor de uitslagenlijst), maar wel de opdracht uitgevoerd (boven de 55 minuten). Onderweg zag ik diverse mensen wandelen en rekken vanwege kramp of stijfheid. Tja, de warmte zal dat wel in de hand gewerkt hebben. Gelukkig bleef ik daarvan gespaard. Geen kramp, zelfs niet in mijn eindspurt of naderhand.

Ik zie de komende trainingsweek met vertrouwen tegemoet. Op dinsdag is er geen baantraining, dus dinsdag en woensdag zal ik 400tjes in het bos doen. Op donderdag is er weer een reguliere baantraining, die vanaf dan om 18.30 uur begint (een half uur later dan eerder), zodat meer mensen kunnen meedoen aan de training. Ook dan zal ik 400tjes lopen volgens de Verheulmethode.

Aanstaande zondag is er dan een 10 km stadsloop in Bergen op Zoom, waar ik eigenlijk zonder mezelf echt in te houden aan kan meedoen. Ik moet alleen niet tot het gaatje gaan die dag.