Training een paar tikjes te snel

Tja, als je een goede wedstrijd gelopen hebt, is je stemming zeer positief en wil je wel eens iets te entousiast zijn tijdens de eerst volgende training. Het gevolg kan zijn dat je de volgende dag een nogal moe gevoel in je lichaam hebt.

Zo, dat moest er even uit.

Het ging gisteravond dus veelste snel. 400tjes in tijden tussen de 1.46 en 1.48 minuten (een uitschieter naar 1.50), terwijl 1.50 – 1.56 minuten de bedoeling was. Nu maakt een enkele training niet zoveel uit en ik verwacht snel in mijn oude ritme te zitten. Dat mag ook wel, want aanstaande zondag wil ik een goede tijd neerzetten op een testloop in het bos. Het doel is 50 minuten.

Nu lijkt dat een langzamere tijd dan 48.31 minuten, maar vergeet niet dat het in het bos is, waar het minder makkelijk lopen is dan op de weg.

Vandaag wordt nog een training gelopen van 10x 400 m (deze keer wel in 1.53 minuten per 400 m), net als donderdag. Daarna volgen een paar dagen van rust en zondag een intensieve duurloop van 10 km.

Dat is zo’n beetje het plan qua hardlopen deze week. Niet spectaculeur en dat hoeft ook niet. Gewoon langzaam toewerken naar een betere conditie.

En mijn lichaamsgewicht? Dat wil niet erg lukken op dit moment. Het blijft maar rond de 86 kg hangen. We blijven proberen om gewichtsvermindering te stimuleren, maar forceren is nooit goed.

Nu alleen beter op die trainingstijden letten.