De klad erin

Het hele leven is keuzes maken, sommige dingen doen, andere dingen nalaten. Misschien ook wel over je keuzes beperken, want voor de meesten van ons zijn er meer mogelijkheden dan we in een leven kunnen waar maken. Dus: concentreren op bepaalde onderwerpen en daarin keuzes maken.

Wat nu als je er een bezigheid bij genomen hebt, die veel meer van je tijd opeist dan hardlopen? En als het iets is waar je meer plezier in hebt dan hardlopen? Wel, dat betekent wederom keuzes maken. Een nieuwe balans zoeken, want er zitten maar 16 uren in een dag, als je 8 uur doorbrengt met slapen (ik heb geprobeerd om dat te verminderen, maar dat gaat echt niet!).

Ik ben nu in zo’n overgangsperiode. Ik hou nog steeds van hardlopen, maar het is niet meer mijn belangrijkste hobby. Als je naar mijn Engelstalige weblog gaat, kun je zien wat dat is (sinds januari van dit jaar). Het probleem is dat ik probeer om excuses te zoeken om niet hard te lopen, zodat ik kan tekenen. Dat is natuurlijk niet goed, want ook voor tekenen  heb je een goede lichamelijke conditie nodig.

Dat geschreven hebbende, ga ik straks een eindje hardlopen. Eens kijken waar ik deze keer moet stoppen vanwege pijntjes.

De klad staat erin, maar ik geef nog niet op.