Morgen PZC Familieloop

Morgenochtend gaat om 11.00 uur de tweede PZC Familieloop van start. De tien km en halve marathonlopers gaan gezamenlijk van start, een kwartier later gevolgd door de 3 km lopers. Door de verwachte drukte (meer dan 700 deelnemers aan alle drie de nummers bij elkaar) is het parkoers aangepast en iedereen is gevraagd om zo vroeg mogelijk het startnummer af te halen. Ik was bang dat er geen plek zou zijn om je spullen acher te laten, maar die is er gelukkig wel. Douches behoren echter niet tot de luxe achteraf.

Aangezien het niet gelukt is om verder gewicht te verliezen (ik verwacht morgen omstreeks de 84 kg te wegen, dus een kilo meer dan afgelopen maandag), is een tijd van onder de 45 minuten niet erg waarschijnlijk. De grote drukte bij de start maakt het ook zeer onwaarschijnlijk. Een tijd onder de 46 minuten behoort wel tot de mogelijkheden. Ik neem het maar zoals het komt.

Ik had er nog over nagedacht om vandaag de training van afgelopen woensdag in te halen, maar dat zou een goede tijd in Zeeland helemaal op losse schroeven zetten. Het is zaak om morgen en volgende week zondag heel te blijven en te finishen in een comfortabele tijd. In de maand juli komt de verdieping in de training, met hopelijk in augustus een 10 km tijd onder de 42 minuten. Vanwege dat moet ik vooral aan de lange termijn denken. Met een tijd van 42 minuten op de 10 km is een tijd van ruim onder de 4 uur op de marathon mogelijk.