Nieuwe wedstrijden

Naar aanleiding van een schriftelijke uitnodiging die ik kreeg van de EUR-Roadrunners voor deelname aan de Erasmusronde, heb ik even gekeken welke wedstrijden ik ga lopen nadat mijn blessure “over” zou moeten zijn.

Aangezien de Erasmusronde op 31 oktober 2009 valt, moet ik die stelling dat ik pas vanaf 1 november wedstrijden ga lopen lichtjes wijzigen naar dat ik vanaf het weekend van 1 november weer wedstrijden ga lopen. Als een dag eerder zoveel verschil maakt, is er iets mis. Bovendien is het slechts 10 km, terwijl ik dan al iedere dag 7 km hardloop (en 7 km wandel). De afstand zou niet een probleem mogen vormen.

Om de lat iets hoger te leggen, ga ik op 15 november een 15 km lopen. Echter, niet in Nijmegen, zoals zoveel andere hardlopers, maar een thuiswedstrijd in Bergen op Zoom. Afgezien van de kosten is er een heel belangrijke belemmering voor de Zevenheuvelenloop, de drukte op het parcours. Ik heb slechts een keer meegedaan met die wedstrijd in een niet onverdienstelijke 1 uur 2 minuten en 48 seconden (netto). In 2001 vond ik het al zo druk. Nu is het zogezegd nog drukker.

We stellen Nijmegen nog maar een jaartje uit tot ik beter in mijn vel zit, qua trainings- en recente wedstrijdkilometers. Gelukkig besefte ik dat net op tijd voordat ik de bevestiging op inschrijven.nl aanklikte.

Aanvulling 25 september: Ik doe zondag 27 september mee aan een trimloop over 10 km (4 ronden) in Halsteren, de Melanenloop.