Ingeschreven voor de Tilburg Ten Miles

Zo laat, zo duur? Ja. Ik hoop wel de bezemwagen voor te blijven, zoals deze loper in 2009.

Bezemwagen

De tijdlimiet is 2 uur en 15 minuten voor de 10 Engelse mijl. Zelfs met mijn langzaamste trainingstijden als basis zit ik daar nog 20 minuten onder. Een realistische schatting is anderhalf uur. Ik kan dus nog 45 minuten stil staan voor de finishlijn voor ik in de bezemwagen moet stappen, voor pakweg 60 cm (grapje).

Voor het geval je je afvraagt waarom ik heb ingeschreven, wedstrijdervaring opdoen. De stap van geen wedstrijd naar een halve marathon is me toch een beetje te riskant. Beter om een maand daarvoor nog iets korters te lopen.

Aanvulling: Hoe ik weet dat ik de 10 mijl in anderhalf uur kan lopen? Vandaag liep 15 km in het bos in 1:27:34. Door de regen was het drassig en zwaar lopen. Omgerekend is dat overigens 2:07 op de halve marathon.