Potentieel

Vrijdag

Gisteren had ik een beetje last van mijn linker enkel, dus ben ik begonnen met het rekken van mijn enkel in mijn rekoefeningen na de training. Ik had namelijk last van de training van de dag ervoor (het ging tijdens de groepstraining te snel voor mijn doen).

Rondje Binnenschelde en Bergen op Zoom

14,77 km in 1u:40m:04s

Zaterdag

Vandaag veel regen, maar desondanks een afstand van 20 km in stukjes gelopen (heen 10 km en dezelfde route terug). Ik liep telkens stukjes van 700 m hard (op gevoel) en wandelde 300 m.

Richting Roosendaal en terug

20,00 km in 2u:24m:56s.

Als ik uitga van de 5 km/u voor het wandelen die mijn GPS gemiddeld aangaf, dan legde ik 300 m in 216 s af, waardoor er (435-216 =) 219 s overbleef om 700 m te lopen, da’s een tempo van 5m:13s/km. Da’s dus best wel hard voor iemand in mijn conditie. Let wel, netto is dat 73 minuten over 14 km.

Ik zou een halve marathon in 1u:55m kunnen lopen met die basissnelheid en een marathon rond de 4,5 uur. Uiteraard mis ik duurvermogen voor zowel de halve als de hele marathon. Als ik er morgen een zou lopen, zou ik waarschijnlijk flink qua tempo moeten inleveren, zeker na het half-parcours punt.

Niettemin, dit is veelbelovend. Als ik wat meer kilootjes verlies en mijn trainingsomvang vergroot, kan een marathon er aan het eind van dit jaar best eens inzitten.

Uiteraard met een flinke slag om de arm, want stukjes optellen tot een totaal is niet hetzelfde als de hele afstand in een keer afleggen. Maar toch, er is potentieel.

Morgen weer hetzelfde als vrijdag, 1u:40m met 7 snellere stukken van 1 km en de rest rustig hardlopen. Alles op hartslag.