Natte boel!

Hadden ze in de oostkust van de VS last van orkaan Irene, hier hadden we in het eind van de week last van aanhoudende buien. Pas vandaag, zondag, heb ik voor het eerst weer in het bos getraind en het zag er verbazingwekkend groen uit, ook op paden die normaal puur zand zijn.

Donderdag

Ik voel me zo’n aso. Donderdag was de eerste training na de prestatieloop in Steenbergen (waardoor ik de training op dinsdag had laten schieten) en ik was nog zo vol van die loop dat de groepstraining een beetje saai overkwam. We zouden een versnelling van 800 m doen en ik plakte er 700 m aan, met (grappende) toestemming van de trainer. Dat hij voluit schreeuwde kon me niks schelen. Ik had gewoon plezier in het flink doorlopen.

Natuurlijk was ik mijn groep kwijt. Ik heb nog wel geprobeerd ze terug te vinden, maar te vergeefs. Toen ik om negen uur op het sportpark terugkwam waren ze er nog niet (terwijl alle andere groepen wel terug uit het bos waren). Ik denk dat de trainer zich weer eens in afstand vergist heeft. Hij heeft er een handje naar.

Enfin, ik moest flink gas geven om voor de donker mijn gewenste 16 km vol te maken.

route donderdag

16,01 km in 1u:35m:48s (5:59/km, 142 bpm)

Vrijdag

Op de weg gelopen vanwege de nattigheid. Ging prima, afgezien van de obligate wegpiraat die de snelweg ontziet voor een binnenweg. Gelukkig was de berm enigszins droog.

route vrijdag

17,07 km in 1u:50m:01s (6:27/km, 137 bpm)

Zaterdag

Ach ja, mijn wekelijkse poging om een langere afstand te lopen, zonder meer hard te lopen, namelijk door hardlopen af te wisselen met wandelen, telkens 700 m hard, 300 m wandel. Uiteraard over de weg, want dat is het makkelijkst.

Terwijl ik de voorgaande keren heen en weer liep, wilde ik nu eens een rondje lopen. Op het programma stond 23 km en via afstandmeten.nl kwam ik uit op een exacte afstand van thuis tot thuis. Dat was boffen!

Het lopen zelf was minder. Ja de heenweg was lekker lopen, wind achter, maar op de terugweg had ik wind tegen. Vooraf had ik ook niet genoeg gedronken. Daarom kwam ik ondanks 4 flesjes van 125 ml vocht te kort en moest ik het tempo in de laatste 7 km iets laten zakken zodat ik alsnog thuis kon komen.

route zaterdag

23,00 km in 2u:34m:31s (6:43/km, 132 bpm)

Zondag

Het lopen ging super makkelijk. Ik deed afwisselen 1 km snel en 1 km langzaam. Ik liep in het bos, wat op zondagmiddag een “uitdaging” is. Gelukkig liep geen enkele hond ver achter me aan en waren de peuters te moe om zelf te lopen. Ik kwam 80 m te kort voor 17 km, voornamelijk omdat ik het tempo in het laatste rondje laag moest houden vanwege het telkens oversteken. Veiligheid boven alles.

route zondag

16,92 km in 1u:50m:01s (6:30/km, 134 bpm)

___

Ik heb het volledig ingevulde inschrijfformulier voor lidmaatschap van atletiekvereniging Spado op de brievenbus gedaan. Dat betekent dat ik waarschijnlijk binnenkort weer lid zal zijn van deze vereniging.

Dinsdag zal ik weer met de groep mee trainen, de laatste keer in augustus. Ik hoop dat de trainer het me kan vergeven dat ik de groep verlaten heb tijdens de vorige training. Soms heb ik problemen om me te beheersen, zeker in een grote groep.

Met het gewicht schijnt het goed te gaan. Het lijkt erop dat ik per 1 september 85 kg of minder zal wegen. Dat betekent dat ik in de maand augustus een hoop gewicht verloren heb. Hoeveel precies weet ik niet, want op een gegeven moment heb ik een nieuwe weegschaal gekocht die een aantal kg meer aangaf dan de oude (beide digitaal). De oude voldeed nooit echt. Het was een goedkoop ding en al naar gelang je er op stond kon het 2 kg schelen hoeveel je zou wegen. Bij de nieuwe is dat niet het geval. Kostte wel ietsje meer. Voorlopig houd ik deze weegschaal aan om mijn gewicht bij te houden.

Trouwens, wie weet hoeveel je sneller loopt op de 10 km voor elke kilo die je verliest? Ik had gehoord 1 minuut per kg, maar dat lijkt me nogal sterk.

Heb je er een idee van, zeg het dan via een reactie onder dit bericht.