Het begint serieus te worden

Net gelezen op het weblog van Tiny Raijmakers dat hij in voorbereiding naar de Zeeland marathon 367 km had gelopen. Nu heb ik in augustus 438 km gelopen, maar in een veel langzamer tempo (7:00/km). Het doel was namelijk afvallen en in conditie komen.

Beide zijn geslaagd. Gisteren woog ik 83,5 kg. Dat is ongeveer 9 kg in de maand augustus. Het fit worden deel is geslaagd. Er moet nog wat vanaf (8,5 kg), maar dat hoeft niet per se in een maand. In december wil ik een marathon lopen. Voorwaarden waren (en zijn nog steeds) voldoende getraind zijn en hooguit 75 kg wegen.

Nu is dat voldoende getraind zijn nog een probleem. Normaal zou je een jaar uittrekken voor het in vorm komen voor een marathon van niveau voor-de-buis-zitten. Echter, ik heb tot en met juli zitten slapen en niet echt mijn best gedaan. Nu is het op de blaren zitten en een flinke inhaalrace doen.

Het wordt serieus.

Zoals ik al eerder schreef ga ik in oktober iedere dag een halve marathon afstand lopen. Van die 30 keer zal ik vier prestatielopen doen:

  1. 2 oktober – Bredase Singelloop
  2. 9 oktober – Bergse Havenloop
  3. 16 oktober – Halve marathon Amsterdam
  4. 30 oktober – Halve marathon Etten-Leur

Het liefst had ik 25 oktober ook iets gelopen, maar ik kon zo gauw niets vinden dat voor mij bereikbaar is met het openbaar vervoer. Heb je een tip voor die dag, laat het me dan weten via een reactie hieronder.

Uiteraard zullen de tijden wat tegenvallen, vanwege de extreme trainingsbelasting, maar toch hoop ik elke prestatieloop onder de 1u:50m te zitten.

In november heb ik kans om mijn “blaren” te laten genezen en om op 18 december de Spark Marathon te lopen in Spijkenisse.

Bedankt voor het lezen.

P.S. Doe alsjeblieft niet als ik doe, want ik ben ik. Ik heb vuur onder de schenen nodig om gemotiveerd te raken. Als je traint als ik zou je best eens geblesseerd kunnen raken, of tijd te kort komen in je dag voor iets anders dan hardlopen.