Puzzelen

Ah, het plannen van wedstrijden over een korte afstand. Hoe verzot zijn we daar op (niet dus)? De vraag die ik me meestal stel is of ik er kan komen zonder auto. De ervaring die ik had bij een voorgaande editie speelt natuurlijk ook mee.

Hier is een lijstje van mogelijke wedstrijden in het verschiet. Alles is nog onder voorbehoud, ter overweging, met de gewenste afstand tussen haakjes.

  • 15 april, Monumentenloop, Bergen op Zoom (10 km)
  • 29 april, Oranjeloop, Halsteren (10 km)
  • 6 mei, Haagse Beemdenloop, Breda (15 km)
  • 12 mei, Lenteloop, Papendrecht (15 km)
  • 17 mei, 15 km, Standdaarbuiten (15 km)
  • 28 mei, Lelieloop, Etten-Leur (10 km)
  • 2 juni, Rondje Rijen, Gilze-Rijen (10 km)
  • 17 juni, Prestatieloop AV Fortuna, Vlaardingen (10 EM)
  • 24 juni, Zomerklassieker, Roosendaal (10 km)

Ik had nog overwogen om de Brabantse Wal (BWM) te lopen op 3 juni, maar dat is in principe een marathon, met kortere afstanden als bijnummers. Ik loop liever een dag eerder in Gilze-Rijen, waar de korte afstand het hoofdnummer is. Bovendien kom ik er al jaren met veel plezier.

Er zitten nog wat gaten in deze kalender. Omdat ik zuinig met de centjes moet zijn, zal dit wel neerkomen op eigen kracht een testloop te gaan doen van 10 of 15 km. Negen prestatielopen in drie maanden is best veel. Het is in ieder geval genoeg om me te motiveren om consequent te blijven trainen.

Het “gat” dat zomervakantie heet, zal ik moeten opvullen met het verhogen van de trainingsomvang, zodat ik eventueel een halve marathon kan lopen in het najaar. Zolang ik mijn gewicht niet in de buurt van de 70 kg kan krijgen, zit een marathon er voorlopig niet in. En dan zou dat al in het voorjaar moeten zijn, zodat ik een najaarsmarathon kan lopen.

Een voorjaarsmarathon wordt in elk geval lastig, omdat trainen met winterdepressie zeer veel discipline vraagt, meer dan het me waard is als ik een tijd van boven de 3,5 uur mag verwachten. Eentje per jaar kan er misschien net vanaf.

Als je dit leest op Tweede Paasdag, veel plezier met je vrije dag! Maak er wat van, ook al miezert het wellicht wat.

Aanvulling: De 15 km van Standdaarbuiten op Hemelvaartsdag, Prestatieloop van AV Fortuna op 17 juni [13 april 2012]
Dit maakt de kalender zo’n beetje vol tot de zomervakantie.