Da’s lang geleden!

De laatste keer dat ik wat geschreven heb op deze plek is drie maanden geleden. Mijn excuses voor het lange wachten.

In de zomer heb ik het beetje laten afweten. Niet zo erg als vorig jaar, maar toch. Ik heb een kuitblessure opgelopen begin juni en ben nog steeds niet helemaal hersteld. Na pakweg 6 weken rustig aandoen en aankomen qua gewicht ben ik weer begonnen met het opbouwen naar een flinke trainingsomvang.

Er moet nog zo’n 12 kg aan lichaamsgewicht vanaf voor half november, zodat ik (hopelijk) aan mijn verwachte eindtijd van 1:05 uur op de Zevenheuvelenloop kan voldoen. Dit komt ongeveer overeen met 42 minuten op de 10 km.

In Augustus was deed ik gemiddeld 4 trainingen per week, met een wekelijkse trainingsomvang tussen de 60 en 70 km, om en nabij. In september wil ik naar 5 trainingen per week, met een trainingsomvang tussen de 80 en 90 km per week. Het doel is zowel afvallen als behoud van basissnelheid naar VO2Max.

Om te voorkomen dat ik in dezelfde val trap als vorig jaar (en begin dit jaar), wil ik een wedstrijd prikken over een “haalbare afstand” (minder dan een marathon) in de winter en vroege voorjaar, zodat de prikkel om te trainen aanwezig blijft. Als dat lukt, wil ik langzaam verder afvallen, zodat ik op niveau kan blijven trainen tot aan de zomer van 2013.

Het lange-termijnplan is nog steeds jaarlijks een marathon te lopen binnen de vier uur voor zolang dat mij nog gegeven is.

In de afgelopen weken heb ik telkens twee maal per week een clubtraining gedaan, met extra kilometers achteraf (en nu vooraf, vanwege de duisternis), plus een aantal sessies van rond de 16 km met wisselende insteek (soms langzame duurloop, dan wisselduurloop).

Deze week is dan de eerste volle week van september, waarin ik 5 trainingen per week wil uitvoeren, van 16 km of langer. Mijn rustdagen zijn woensdag en zaterdag.

Dat was het wel zo’n beetje. Ik hoop dat je nu weer “bij” bent. Als je vragen hebt, stel ze dan onder dit bericht.