Horloge stuk

De Garmin Forerunner 305 die jarenlang mijn pols sierde tijdens het hardlopen is eindelijk helemaal kaduuk. Het geluid deed het al eeuwen niet meer. De nauwkeurigheid was likmevestje en nu houdt-ie ook geen lading meer (de batterij is leeg na slechts een dag niet gebruiken). Ik heb al gedacht aan een nieuwe, maar eentje in huis krijgen is moeilijk in deze dagen.

18/12
9,27 km in 55m:41s (6:00 min/km, 142 bpm) clubtraining, 2x 20 minuten (3,67 en 3,67 km).

Het duurde even voordat ik het door had. Op donderdag 20 december was het me wel duidelijk dat de batterij naar zijn grootje was. De volgende dag stond ik in de hardloopzaak te informeren naar de opvolger. Alhoewel boven mijn budget, de triathlonversie van de Forerunner, de 310XT is de enige Garmin die echt waterdicht is en niet belachelijk duur.

Nu zou ik dat horloge online kunnen bestellen en zou ik hem 2 januari 2013 in huis kunnen hebben. Echter, ik heb slechte ervaring met sporthorloges. Afgezien dat ik veel transpireer, waardoor niet waterdichte horloge defect raken door waterschade, kom ik vaak terug voor reparaties binnen de garantieperiode. Het schudden en schokken is niet iets waar zulke horloges goed tegen kunnen, blijkbaar, en dat is precies wat er gebeurt als ik ga hardlopen. Ik beweeg mijn armen ritmisch heen en weer. En oh ja, af en toe val ik wel eens op de grond na een struikeling. Dat zijn nu eenmaal dingen die bij hardlopen horen.

Enfin, dus niet online kopen, vanwege de verzendkosten. Als je in een winkel koopt ben je in het begin duurder uit, maar ik bespaar de kosten voor het insturen naar de reparatieservice.

Waarom niet de moderne versie van de 310XT, de 910XT? Simpel, 100 euro. Verder zullen de kinderziektes van de 310XT er ongetwijfeld uit zijn via updates van de firmware. Dat is niet het geval met de 910XT, omdat die nog veel te nieuw is (iets meer dan een jaar op de markt op het moment van schrijven). Nieuw betekent niet altijd beter.

Mijn arme bankrekening.