Kievitloop maart 2013

De eerste keer sinds maanden dat ik weer meedeed aan een georganiseerde hardloopwedstrijd. Het doel was 55 minuten, om vooral de druk niet te hoog te maken, maar bij het ingaan van de tweede ronde van 5 km (26:12) was al duidelijk dat 55 minuten veel te makkelijk zou zijn.

In de laatste twee kilometer van het eerste rondje pikte een maat van de Spado loopgroep waar ik bij train aan. Hij zei dat hij kwam controleren of ik wel 10 km zou lopen, maar iets zegt me dat hij me probeerde te coachen.

Het laatste rondje ging flink sneller (25:00), met een sprint op volle snelheid (en 2 minuten nahijgen) in de laatste 100 m.

De krachten waren nog niet erg efficiënt verdeeld, want geregeld moest ik wat terugvallen om op krachten te komen. Zeg maar dat ik wedstrijdvorm miste. Uiteraard miste ik snelheid, maar dat was me al duidelijk van op de weegschaal staan, 90 kg.

Er moet gewicht vanaf, niet zozeer door hard te lopen (slechte ervaringen mee, dus maar niet proberen), maar door beter te letten op wat ik eet en wat extra wandelkilometers voor een actievere leefstijl. Het zou fijn zijn als ik voor de zomer op de 80 kg kan komen.