Morgen weer een tien kilometer

Morgen zal er in plaats van de reguliere clubtraining gelegenheid geboden worden om deel te nemen aan de Kassenloop, georganiseerd door het Roparun team Door Dik & Dun uit Steenbergen. Ik verwacht niet dat er van onze loopgroep veel mensen zullen zijn, omdat er afgelopen zaterdag en zondag al 10 km wedstrijden in de buurt waren. Maar je weet het nooit; het is immers voor het goede doel.

Ik heb al even gekeken naar het vervoer naar de Zoekweg te Steenbergen. Het is wat ver om te lopen (10 km), maar rustig fietsen en er op tijd zijn om te herstellen van de rit zou moeten kunnen. Zoals gebruikelijk is het eenvoudig om er met de bus te komen (startschot om 19.30 uur), maar terug is een crime. Ik heb geen auto, dus wordt het de fiets.

Geen idee hoe de benen morgen zullen zijn. Ik ben niet moe of zo en er is zeker 2 kg aan lichaamsgewicht vanaf ten opzichte van zondag, maar de hamstrings en Achillespezen voelen wat stram aan beide benen. Ik zal daarom niet met de Virtual Partner lopen, maar gewoon ouderwets, met een gemiddeld tempo per kilometer.

Vandaag stond er een rustige intervaltraining op het programma, tien keer 400 m in 1m:56s, met 400 m dribbelen als pauze. Vermeldenswaardig is dat ik op de heenweg even moest stoppen bij het stoplicht, maar dat ik op de ruim anderhalve kilometer toch nog uitkwam op hetzelfde tempo als vòòr het stoppen. Na een korte wandelpauze tot aan het stuk fietspad begon ik aan mijn 400tjes. Naderhand liep ik zonder er op te letten rustig terug naar huis, in—zo bleek later—een tempo van net sneller dan 6 min/km.

Inlopen
2,63 km in 14m:55s (5:40 min/km)
10x 400 m
2:01, 1:57, 1:56, 1:56, 1:57, 1:56, 1:56, 1:56, 1:57, 1:53
Uitlopen
2,53 km in 15m:04s (5:57 min/km)
Totaal
13,11 km in 1u:15m:30s (5:46 min/km)

Ik had niet verwacht dat de intervallen zo makkelijk zouden gaan. Ik had er zelfs rekening mee gehouden dat ik na zes keer had moeten stoppen vanwege vermoeidheid of stijfheid, maar niets van dit alles. Thuis voelde ik wel de hamstrings en Achillespezen (zoals ik al schreef), maar dat was na 25 minuten stretchen helemaal weg. Goed dat ik dat na elke training en wedstrijd doe. Alle kleine beetjes helpen.

Ik hoop morgen er wat van te kunnen maken voor de toeschouwers. Ik zal waarschijnlijk er pas woensdag over schrijven, omdat het nadenken over en het schrijven van een bericht mij veel tijd kost (minstens een uur, soms een paar uur). Ik wil op tijd naar bed en een regelmaat in mijn leefstijl zo goed en kwaad als het kan handhaven.

Bedankt voor het lezen en loop ze!