Zwerfloop

Wat kun je doen als je anderhalve wedstrijd in de benen hebt zitten en best wel moe bent? Juist ja, een langzame duurloop. Dat was wat ik besloot te doen. Omdat ik geen blessure wilde riskeren, liep ik deze keer wèl met een sporthorloge.

Ik had mijn oog laten vallen op een loop richting het eiland Tholen. Halsteren ligt daar tussen en om het nog enigszins interessant te houden, besloot ik een stukje te lopen dat ik nog nooit had gelopen. Natuurlijk wilde ik niet verdwalen en daarom gebruikte ik de Koers functie van mijn Garmin Forerunner 310XT. Je ziet daarin een kompas met de richting die je behoort te lopen; is dat naar boven, dan loop je in de juiste richting.

Het was wat gedoe om de kaart in te programmeren nadat ik hem had getekend met afstandmeten.nl. Met een streeftijd exporteren als .gpx bestand en dan importeren in Garmin Connect, er een koers van maken en die koers naar het horloge sturen. Op de een of andere manier werd de streeftijd een minuut korter. Oh wel, het werkt, soort van.

Ik had verwacht dat de route grotendeels verhard was, maar de Bremberg in Halsteren was voor het merendeel onverhard en met ongemakkelijke grove kiezels om op te lopen; héél off-road dus. Dat kostte dus kracht, die ik niet had, maar gelukkig kon ik nog uit mijn reserves wat plukken. Het maakte deze mogelijk saaie route toch nog uitdagend.

Eenmaal terug op de verharde weg (genaamd de Tholenseweg), rond de 11 km was het volhouden tot het eind. Ik was gelukkig niet uitgedroogd, want ik had onthouden om vooraf goed veel te drinken en ik had twee waterflesjes bij mij aan een watergordel. Het was net genoeg om dorst of droge mond weg te houden.

Op de Halsterseweg aan de linkerkant lopend volgde ik dezelfde weg als ik gisteravond terug naar huis fietste. Het gemiddelde tempo ging zelfs een beetje omhoog en de diepe vermoeidheid van op de losse keien van de Bremberg lopen begon weg te trekken. Bijna thuis voelde ik dat ik wel een rammelende honger had. Dat mocht ook wel, want sinds zondag ben ik zo’n 4 kilo afgevallen (na eerst 3 kilo aangekomen te zijn in twee dagen).

Na een douche at ik voor het eerst een volledig warme maaltijd sinds zaterdag. Wat was dat een hoop ineens, terwijl het eerst zo weinig voedsel leek. Zal wel een gekrompen maag zijn.

Ben ik me nu aan het doodhongeren om aan een bepaald gewicht te voldoen? Een beetje wel deze week, maar niet op een ongezonde manier, denk ik. Het komt wellicht over als een beetje extreem, maar nog niet gevaarlijk voor de gezondheid; net op het randje. Ik zal en moet die 70 kg halen voor 1 juli dit jaar en er gebruik van kunnen maken!

Bedankt voor het lezen en loop ze!