Leefstijl aanpassen

Ik probeer langzaamaan mijn eetgewoonten aan te passen en veel voorkomende misvattingen omtrent voeding voor mezelf te ontmaskeren. Slechts drie maaltijden per dag is niet zo goed, sojaproducten zijn goed voor je, maar sojasaus niet (bevat te veel zout).

Toch lijkt het me verstandig om de omschakeling naar bewuster en gezonder eten geleidelijk aan te doen, zodat mijn darmen de verandering aan kunnen. Natuurlijk zal ik een oog houden op de calorieën. Ik denk dat je daarbij niet hoeft te werken met energietabellen, maar dat het gewoon op gevoel kan. Er is altijd nog de personenweegschaal om dat gevoel aan of bij te sturen.

Net als verantwoord hardlopen is verantwoord eten een kwestie van geduld en niet forceren. Het vermijden van extremen en de gulden middenweg is niet heroïsch of opvallend, maar het werkt wel, op den duur.

Bedankt voor het lezen, eet gezond en verstandig, en loop hard voor je plezier, niet omdat het zou moeten.