Last of the die-hards

Mensen nemen vakantie wanneer ze kunnen, ook hardlopers, zo bleek vanmorgen. Voor de zondagmorgen training was ik de enige die was komen opdagen van onze loopgroep. De meeste zondagmorgens wordt er om tien uur een 10 km bosloop gedaan op hersteltempo. We lopen grotendeels langs de route die staat aangegeven met paaltjes met een gele kop.

Nadat ik 1,4 km van huis ingelopen had en ik ruim 5 minuten te vroeg was, deed ik nog 300 m heen en 300 m weer (tempo circa 4:30 min/km) over het nieuw aangelegde voetpad langs de Balsedreef, zodat ik aan de twee kilometer inlopen kwam. Da's makkelijker om het tempo gemiddeld op elke kilometer te weten in het rondje van 10 km.

Niemand kwam opdagen. Om zes over tien ging ik dus maar alleen op pad. Ik besloot om rond de 10 km/u te starten en niet te strak op het tempo te letten. Het tempo pas zien na elke kilometer hardlopen zou vandaag goed genoeg zijn.

Je zou kunnen denken dat ik zat te piekeren of te broeden onderweg, maar ik liep te luisteren naar het vogelgezang terwijl ik rustig de kilometers afwerkte. Uiteraard waren er hardlopers en mountainbikers in het bos, en een incidentele wandelaar; ze kregen een vriendelijke groet van me. Het miezerde wat nu en dan, maar niet op een hinderlijke manier, meer als spray zoals je die bij een fontein hebt.

Terug bij de ingang van het bos bij de Heidetuin (het ontmoetingspunt), pauzeerde ik kort en ging terug naar huis, 1400 m of zo.

12 mei 2013, bosloop 10 km
totaal 13,40 km in 1u:17m:41s (5:48 min/km)
5 km in 30:02 (6:00 min/km)
6:16, 6:09, 5:54, 6:06, 5:36 min/km
5 km in 28:30 (5:42 min/km)
5:56, 5:33, 5:46, 5:43, 5:31 min/km

Volgende week een herkansing, een dag na de Nationale Lenteloop, in Papendrecht. Hopelijk is er dan wel weer een groep, want alleen is zo, wel, alleen.

Bedankt voor het lezen en loop ze!