Gezamenlijke training in het bos

Gisteravond stond er voor de clubtraining een vaartspel op het programma, dat in het nabijgelegen bos uitgevoerd zou worden. Nu ben ik niet zo'n voorstanders van met een vaart door het bos rennen, omdat ik over de jaren er al zo vaak gevallen en soms geblesseerd ben. Bovendien was het glad en modderig door de recente regenval.

Enfin, ik heb maar voor een deel meegedaan, omdat ik het op een gegeven moment zat was. De dag ervoor had ik minutenloopjes gedaan op een veel te snel tempo en, terwijl een training geen wedstrijd hoort te zijn, ontwikkelde deze (door het competitie element van in een groep lopen) zich er voor mij wel in een. Ik ging dus voortijdig weg. Terug op de baan had ik bij elkaar toch nog bijna 10 km gelopen. Dat is ruim voldoende voor een trainingsprikkel.

23 mei 2013, clubtraining in het bos
9,47 km in 56m:49s (6:00 min/km)

De snelle stukjes in het vaartspel gingen in het D3 tempo voor mij, met een D2 tempo op de langere stukjes. In zekere zin was dit een herhaling van wat ik de dag ervoor deed, maar nu (donderdag) slechts 13 minuten lang (als ik alle snelle stukjes bij elkaar optel), in plaats van 38 minuten op woensdag.

Vanmorgen was mijn hartslag in rust bij het opstaan zo'n 7 slagen per minuut verhoogd, net als de dag ervoor (na een zware training). Terwijl ik dus niet hersteld ben (voel me nog steeds moe vandaag), ben ik toch niet verder uitgeput. Ik ben volgens mij op tijd met de training gestopt. Het was goed dat ik naar de signalen uit mijn lichaam luisterde (ik werd het zat).

Nu staat er voor vandaag een rustdag op het trainingsschema, maar ik wil juist een rustdag vòòr aanstaande zondag hebben en géén twee rustdagen achter elkaar. Dat houdt in dat ik vandaag beter een korte hersteltraining kan uitvoeren op D1 tempo (5:45 min/km en langzamer, oftewel, het tempo tijdens het inlopen). De afstand tussen de vier en vijf kilometer zal wel ongeveer goed zijn.

Dat gaan we straks dus maar doen. Rustig aan breekt het lijntje niet.

Bedankt voor het lezen en loop ze!