Vanavond een wedstrijd

Het was gisteravond even uitproberen of ik al hersteld was van de klap op mijn rechter knie afgelopen zaterdag. Verder wilde ik niet een volledige training doen, omdat ik de dag erop eventueel een wedstrijd wilde lopen in Oudenbosch, afhankelijk van hoe de knie zich gedroeg tijdens en na de training.

Om te wennen aan mijn Kinvara’s deed ik ze aan tijdens de warming-up, die afgesloten werd met drie versnellingen (steigerungen) van 100 m tot maximale snelheid. Achteraf voelde ik wel wat extra stijfheid in mijn kuiten, wat ik met stretchen naderhand snel weg kon krijgen. Na de warming-up deed ik mijn oude GTS 12 weer aan voor de rest van de training.

Als ik me goed herinner, stond op het schema 5 series van achtereenvolgens 1000 m, 100 m dribbelpauze, 300 m snel, 200 m seriepauze, maar de trainer gaf ons als opdracht 1000 m met 100 m dribbelpauze (geloof ik, kan ook 200 m geweest zijn). Aangezien ik de training wilde inkorten, besloot ik te doen wat ik dacht dat in het schema stond, met slechts 3 series in plaats van 5.

4 juni 2013, baantraining
8,98 km in 51m:37s (5:45 min/km)
3x 1000 (pauze 100 m dribbelen), 300 m, seriepauze 200 m dribbelen
4:30, 1:11, 4:33, 1:12, 4:28, 1:12 minuten
4:30, 3:57, 4:33, 4:00, 4:28, 4:00 min/km

Vanmorgen vòòr het opstaan was mijn hartslag bij rust slechts 3 slagen verhoogd (gisteren nog 3 tot 4 slagen), wat mij zegt dat conditioneel de effecten van de wedstrijd van zaterdag uit mijn lichaam zijn weggetrokken; ik ben ervan hersteld. Gekoppeld aan dat ik geen last van een stijve knie meer had tijdens het lopen, zoals maandag, betekent dat ik vanavond gewoon voluit kan gaan in de wedstrijd.

Ik heb de strategie iets aangepast ten opzichte van zaterdag. Toen ging ik uit van een potentiële sub-46 minuten eindtijd. Nu ga ik uit van de eindtijd van afgelopen zaterdag (46:53) als starttempo (4:41 min/km) op de Virtual Partner, volhouden tot 5 km en dan mogelijk versnellen naar 4:30 min/km, zodat ik uitkom op een sub-46 minuten eindtijd. Met andere woorden, relatief langzaam beginnen en dan versnellen indien mogelijk.

Gelukkig ben ik vanavond niet de enige van mijn loopgroep. Er zijn minstens twee anderen die gezegd hebben dat ze aan de start zullen verschijnen in de Pagnevaartloop in Oudenbosch op de 10 km. De meesten doen het denk ik rustig aan, na een zware marathon, halve marathon of 10 km in de Brabantse Wal Marathon, afgelopen zondag (deels onverhard). Enkelen hadden daar op het podium gestaan, maar ik hoorde geen vermelding van gebroken PR’s (als dat al mogelijk is als je een gedeeltelijk onverhard parcours hebt).

Bedankt voor het lezen en loop ze!