Herstelloop

Gisteravond was de laatste avond van de avondvierdaagse in Bergen op Zoom. Gelukkig konden we dinsdag en vandaag over twee van de vier kleedkamers beschikken voor de dames en heren atleten, zodat we niet naar elders moesten uitwijken. Niet dat het veel uitmaakte, want vandaag zouden we klaverblad training in het bos doen.

Omdat ik nog herstellende was van een accute blessure koos ik voor een rustige duurloop van 10 km door het bos. Bovendien kon ik mijn Brooks Adrenaline GTS 13 voor de tweede keer verder inlopen. Omdat het zo warm was (niet zo warm als op de baan, toch), nam ik een flesje water mee voor onderweg (en ja, een sponsje).

Ik koos voor de route die we normaal op zondag lopen (gele paaltjes route), zodat ik wist hoe lang het was (10 km). De anderen deden de intervaltraining in een klaverblad en zouden daar nog ongeveer een uur mee bezig zijn. Dat zou moeten kunnen, tien kilometer in een uur.

Het lopen was uiteraard zwaar, vanwege de losse grond op de bospaden en de hitte. Rond zeven uur ’s-avonds was het nog niet echt afgekoeld. Desondanks liep ik gemiddeld in een tempo van net langzamer dan 5:30 min/km.

7 juni 2013, herstelloop
10,11 km in 57m:04s (5:39 min/km)

Uiteraard waren bij terugkomst op de verzamelplaats in het bos de mensen van mijn loopgroep er niet meer. Het was gewoonweg te warm om een uur achter elkaar intervallen te doen. Gelukkig waren ze nog wel aanwezig op de atletiekbaan, waar ik ze krap een kwartier later zag uitrekken aan de stang rondom de atletiekbaan.

Na een flesje water gedronken en wat nagekletst te hebben, ging ik terug naar huis, terwijl ik een paar verlate wandelaars van de avondvierdaagse tegen kwam en het op straat verder angsvallig rustig was. Blijkbaar zaten de mensen lekker thuis af te koelen van de hitte.

Bedankt voor het lezen en loop ze!