Weblog aangepast

Volgens de statistieken lezen de meesten direct op de website en niet via RSS of e-mail. Daarom heb ik de website wat aangepast, zodat het voor de toevallige bezoeker makkelijker is om te kiezen wat te lezen. Op de voorpagina staan nu samenvattingen van de berichten en door te klikken op de titel van een bericht ga je naar de volledige tekst.

Verder heb ik besloten om voorzichtig het commentaar weer aan te zetten, op proef. Ik heb in het verleden te maken gehad met grof taalgebruik en scheldpartijen in (ongeplaatste) reacties die mij deden besluiten om voor onbepaalde tijd de mogelijkheid om te reageren uit te zetten. Met Twitter en Facebook lijkt me dat je genoeg mogelijkheden hebt om je grieven te uiten over een schrijver van een weblog waarmee je het compleet oneens bent, uiteraard dan niet meer anoniem met een gefingeerd e-mail adres.

Er zijn nog wat dingetjes die ik wil toevoegen en die je vanzelf zult zien verschijnen als ik vind dat de tijd er rijp voor is, uiteraard over hardlopen. Wat dat is laat ik nog even in het midden.

De strip ligt ook nog op zijn gat, zogezegd. Het is gewoon een kwestie om ervoor te gaan zitten en door de slechte tekeningen heen te werken tot er iets ontstaat dat ik vind dat door de beugel kan, zowel qua tekenstijl als qua verhaallijn. Het twee jaar laten liggen kan eigenlijk niet, maar ja, dat is wat is gebeurd. Mijn diepste excuses hiervoor.

Vandaag is een rustdag, wat ik helemaal niet leuk vind. Liever zou ik een stukje hardlopen, maar discipline dwingt me om me in te houden. Het is luisteren naar je lichaam en op de lange termijn denken. Dat is niet altijd makkelijk, maar jaren van blessures hebben me geleerd dat het verstand meestal zegenviert.

Het mooie weer maakt dat er veel mensen buiten zijn, zeker in de avonduren. Dat is een goede zaak en ik hoop dat je een van die mensen bent. Ga je nog hardlopen dit weekend, dan veel plezier daarbij!