Rondjes in het park

Vijverberg Zuid 2013-06-19Na het uitputtende hardlopen in tropische temperaturen gisteravond, besloot ik om vandaag vroeg in de ochtend te trainen, zodat ik geen last van de warmte zou hebben. Voor de verandering besloot ik in het nabijgelegen park Vijverberg-Zuid te trainen, waar sinds deze maand een voetpad omheen loopt, zodat je een rond kunt lopen.

Het was koeler, maar nog steeds klam. Verder voelde ik dat mijn benen nog zwaar waren van de tropische temperaturen van een dag eerder. Gelukkig stond er een rustige duurloop van 6 km op het schema. Ik schatte dat het rondje rond het park op zijn meest anderhalve kilometer zou zijn. Achteraf bleek het 1450 m te zijn, zoals ik het liep, bijna de langste mogelijke route binnen het park. Ik kwam na vier rondjes 200 m te kort.

19 juni 2013, easy 6 km
6,01 km in 30m:30s (5:05 min/km), 91 pas/min
tempo per km
5:19, 5:02, 5:01, 5:03, 5:00,
5:03 min/km
loopcadans per km
89, 91, 91, 91, 91, 91 pas/min

Het parcours gaat hier en daar wat op en neer in steile klimmetjes en dalinkjes, wat het voor een gevorderde loper nog enigszins attractief houdt. Ik kan me voorstellen dat je hier een trimloop zou kunnen organiseren over korte afstanden, bijv. (naar keuze) 1 tot 4 ronden hardlopen.

Afgezien van de stijfheid (vermoeidheid) van de benen ging het verrassend snel. Ik moest vaak gas terugnemen omdat het tempo onverwachts te hoog was toen ik op het momentane tempo lette. Dit was geen hersteltraining (daarvoor ging het te hard), maar ook geen intensieve training, meer een “vuller” om kilometers te maken.

Parcours beviel me goed. Kan ik best vaker doen.

Bedankt voor het lezen en loop ze!