Kort en rustig

Ze zeggen dat de laatste loodjes het zwaarst wegen, maar in de voorbereiding op een wedstrijd is dat niet zo verstandig. Dan is het beter om wat gas terug te nemen op de training, om zodoende goed hersteld en uitgerust aan de start te verschijnen, zonder de sloomheid van totale rust nemen.

Gisteravond stond een korte training op het programma, wederom apart van de groep. Ik was blij, want het drukkende weer maakte de omvangrijke reguliere training van donderdag op een lijdensweg lijken (en ja, hoor, velen klaagden er over). Mijn idee was (en is nog steeds) dat om me nu nog uit de naad te trainen geen profijt meer oplevert voor zondag, enkel vermoeidheid. Jammer voor hen die zondag lopen en wel het zware programma deden.

We hadden een nieuwe loopster erbij. Wel, ze was al een paar keer wezen kijken, maar nu was ze in hardloopkleding, in plaats van in dagelijkse kleding. Ze heeft dit jaar in Leiden 3:17 uur gelopen, wat zeker niet onverdienstelijk is. Echter, haar passie ligt bij trail running (ultralopen) en trainen op de baan is een beetje vreemd voor haar.

Ze weegt geen grammetje te veel. Toen ze terloops zei dat ze ook aan wandklimmen doet, flapte ik eruit dat dat vast de reden was dat ze zo goed op gewicht was. Daarop reageerde de trainer gechargeerd dat ik dan vast niet genoeg in het wandrek zit, met mijn overgewicht. In plaats van me te verdedigen, gaf ik hem gelijk en dat was dat.

20 juni 2013, baantraining
4,46 km in 24m:41s (5:32 min/km)
8x 200 m (200 m pauze)
49, 50, 49, 51, 51, 50,
49, 49 s/200 m
4:05, 4:10, 4:05, 4:15, 4:15,
4:10, 4:05, 4:05 min/km
92, 94, 92, 91, 93,
92, 93, 92 pas/min

De training ging duidelijk veel te snel. Ik ben gewend om mijn 200tjes te lopen in evenveel seconden als ik er over doe in minuten in een wedstrijd. De opdracht was echter 10 km tempo (4:25 min/km, of 53 s/200 m). Ik probeerde het wel, maar het lukte telkens niet.

Vandaag een rustdag en dan morgen een rustige 6 km met 1,5 km op wedstrijdtempo (4:42 min/km). Ik denk dat ik maar weer in het nabijgelegen park ga lopen. Dat beviel me woensdag goed. Nu zullen er echter wel meer mensen met (loslopende) honden zijn, zoals normaal in het weekend. Eens kijken of dat gaat.

Bedankt voor het lezen en loop ze!