Baantraining

Donderdagavond, atletiekbaan-avond. De groep begint nu klein te worden, met de vakantie in het vooruitschiet. Geen reden om het rustig aan te doen, want wie op vakantie gaat mag naderhand weer lekker inhalen (conditie terug op peil brengen).

De kern was drie series van twee keer een afstand (duizend, achthonderd en zeshonderd meter), met 200 m pauze en 400 m seriepauze. Het was weer apart trainen, alhoewel de trainer gevraagd had om het vandaag wat rustiger aan te doen.

27 juni 2013, baantraining
10,50 km in 56m:02s (5:20 min/km)
2x 1000 m
4:28, 4:28 min/km
2x 800 m
3:28, 3:14 min/km
2x 600 m
2:43, 2:38 min/km

In de tweede 800 m ging ik mee met de snelsten van onze loopgroep. Ook zij trainden langzaam (gisteren ook in Yerseke gelopen), maar hun duizendjes gingen maar 8 s/km sneller dan die van mij. Na een ronde haakte ik af, maar kon weer bijkomen en voorbij lopen, met in de laatste 100 m een sprintje tegen een van de Spado-talenten (die nog twee rondjes moest lopen, dus niet voluit kon gaan). Ik begon die laatste 100 m met 3:40 min/km en liep uiteindelijk met 3:03 min/km over de finish.

De laatste serie deed ik mee met de groep 46 à 48 minuten op de 10 km, om mezelf te sparen.

Het viel me op dat de voetsensor, alhoewel ik hem gekoppeld had met de Garmin niet registreerde. Ik heb geen idee waarom dat is. Het is wel jammer, omdat ik de footpod juist aangeschaft heb om betere controle over mijn tempo te krijgen. Woendsdag deed de footpod het ook al niet.

Nou ja, we zien wel. Bedankt voor het lezen en loop ze!