Trainingschema voor de rest van september

De blessure lijkt grotendeels over, nadat ik gisteren best pittig getraind heb zonder enige merkbare negatieve effecten op mijn rechterknie en rechtervoet. Dat betekent volgens mij dat ik kan inzetten op terugkomen op het oude niveau.

Voor de meesten betekent dit: proberen de oude snelheid terug te krijgen. Ik ben echter in de gelukkige omstandigheid dat mijn basissnelheid niet in verhouding staat tot mijn uithoudingsvermogen. Ik kan zonder problemen 1400 m in 6 minuten lopen, zelfs als ik het tempo laag moet houden vanwege een blessure. Stukjes onder de 3 min/km lopen vormt ook geen probleem.

Het uithoudingsvermogen uitbouwen zonder me te hoeven bekommeren om de loopsnelheid is een luxe die maar weinig lopers hebben. Het betekent voornamelijk lange intervallen en tempoloopjes, met af en toe een snelheidstraining voor de vorm.

Hier is het schema dat ik ga gebruiken.

di 10/9 – baan – 2x 3 km @ 5 min/km
do 12/9 – baan – 5x 1 km @ 4:50 min/km
zo 15/9 – weg – 2x 3 km @ 5 min/km, 2x 1 km @ 4:50 min/km

di 17/9 – baan – 3x 3 km @ 5 min/km
do 19/9 – baan – 6 minutenloop -> tempo voor 30/30 s loop
zo 22/9 – weg – 6x 1 km @ 4:50 min/km

di 24/9 – weg (groep) – heen- en weerloop, 1 uur @ 5 min/km
do 26/9 – baan – 16 à 24 keer 30/30 s snel/langzaam
zo 29/9 – weg – 8 km tempoloop @ 4:35 min/km

Het zal wellicht opvallen dat ik de trainingsfrequentie en snelheid constant houd, terwijl ik het aantal kilometers langzaam opvoer. Dat is uiteraard omdat ik omvang nodig heb om het uithoudingsvermogen te vergroten.

Bedankt voor het lezen en loop ze!