Trainen met spierstijfheid

Het was weer tijd voor een baantraining. Helaas was de stijve kuit van afgelopen zondag nog niet over. Dat werd dus apart van de groep trainen, want mijn ervaring is dat de grondoefeningen niet zelden leidt tot een blessure als je al last hebt van stijve spieren.

Ik liep wel een stukje in en deed een paar oefeningen mee, maar zodra het lopen op de plaats werd, hield ik het voor gezien. Ik deed wat steigerungen en een hoop rekoefeningen. Veel hielp het niet. Het werd een pijnlijke training, wederom.

  • Totaal: 6,96 km in 39m24s (5:40 min/km), 178 st/min
  • 3 km in 14:37 (4:50 min/km), 186 st/min

Dus ja, de training was kort, maar krachtig. Nadat ik een droog shirtje had aangetrokken deed ik voordat ik naar huis ging voor de zekerheid een aantal extra stretch-oefeningen. Blessures mogen van mij uitblijven, alsjeblieft.

Bedankt voor het lezen en loop ze!