20 km in de stromende regen

Eigenlijk zou ik afgelopen zaterdag 20 km hardgelopen hebben, maar ik had andere dingen te doen en zondag was niet bepaald lekker loopweer. Maandag ook niet, maar nood breekt wet (of zoiets).

Het plan was 6:20 min/km, maar zo langzaam heb ik geen van de kilometers gelopen. Het tempo lag tussen 5:30 en 5:59 min/km. Ik liep een route die ik me herinnerde als 18 km, maar het bleek 17 km te zijn. Daarom moest ik er nog eens een stuk aan vast brijen in de stad. Ik hoefde slechts 100 m te wandelen naar mijn flatje, moe en stijf van de regen en de lange afstand.

Helaas heb ik weer een blessure opgelopen, een reden om voorlopig geen wedstrijden te doen (te blessure-gevoelig). Het is een pijnlijke grote teen aan de linkervoet. Geen idee wat het is, maar ijs erop leggen helpt blijkbaar en dat doen we dus maar weer.

  • 20,01 km in 1u:56m:06s (5:48 min/km), 174 st/min

Vanavond hooguit twee keer drie kilometer, het aantal maal afhankelijk van hoe dragelijk de pijn in de grote teen is. Als het bij het inlopen te veel zeer doet, zal het daar bij blijven.

Bedankt voor het lezen en loop ze!