Z’n gangetje

Afgelopen week ging zijn gangetje. Mijn verstopte oor ontstopte en ik deed drie trainingen, op zaterdag, dinsdag en donderdag. Ik had graag een wedstrijd gelopen op zondag, maar ik voelde me gewoon niet in staat om zelfs aan de start te verschijnen.

Zaterdag 26 oktober, 2 x 2 km

  • totaal 9,22 km in 51m:44s (5:37 min/km), 172 st/min
  • 2 km in 9m:36s (4:48 min/km), 600 m herstel
  • 2 km in 9m:41s (4:50 min/km)

Er stond een stevig windje en op de heenweg had ik wind achter. Na 600 m dribbelen begon ik de lange weg terug naar het kerkhof, wat enigszins toepasselijk is voor de tijd van het jaar (Allerheiligen vandaag). Eigenlijk had ik drie keer 2 km willen lopen, maar ik hield rekening met mijn oorverstopping en eventueel een wedstrijd de dag erop (niet gedaan, voelde me niet lekker zondagmorgen).

Dinsdag 29 oktober, baantraining

  • totaal 6,14 km in 34m:30s (5:37 min/km), 176 st/min
  • 3 km in 14m:29s (4:50 min/km)

Met nog steeds een venijnig gebrom in mijn linkeroor trainde ik apart van de groep. Ik deed niet eens de gehele warming-up mee. De regen had daar deel aan; ik snap nu waarom mensen er zo’n hekel aan hebben (het is het schepje dat je van slag kan maken als je je toch al niet zo lekker voelt). Normaal doet regen me weinig.

Donderdag 31 oktober, baantraining

  • totaal 7,03 km in 45m:01s (6:24 min/km), 170 st/min
  • 5x 800 m (afwisselend 50 m dribbelen, 150 m snel), 300 m dribbelen

Op deze Allerheiligenavond deed ik maar mee met de groep. Weliswaar had ik drie keer 2 km op het oog, maar je kunt niet altijd aan jezelf denken. Desondanks liep ik alleen, omdat twee anderen die van mijn niveau zijn te veel in de lappenmand lagen om aan de training mee te doen. Dat laatste moet iets zeggen, maar ik weet niet wat. Vroeger had ik daar een heel loop-politieke mening over (methode Verheul), maar nu niet meer. ’t Is het sop in de kool niet waard.

∞∞∞

Gelukkig is de oorverstopping over. Helaas voel ik me nog niet sterk genoeg om deel te nemen aan een echte wedstrijd (zoals die in Rotterdam, morgen). Zaken zijn heel anders gelopen dan ik me had voorgesteld in het voorjaar.

Bedankt voor het lezen en loop ze!