De Zwarte Piet uitgedeeld krijgen

Gisteravond was het Sinterklaasavond. Het was een select groepje van drie man die de moeite had genomen om op deze stormachtige avond op de atletiekbaan te gaan trainen. De twee anderen zullen aanstaande zondag in Oostvoorne de Voornse Duin Trail doen en deden het rustig aan.

Op het programma stond twee keer twintig minuten op “80 procent” (wat dat ook moge voorstellen). De eerste serie deed ik mee met de groep en de tweede serie liep ik op eigen tempo. De uitvoering was 350 m snel (80 %), 50 m dribbelpauze. Bij de tweede serie vergat ik de eerste 400 m te timen en staat hieronder dus niet vermeld.

  • totaal 8,78 km in 54m:48s (6:01 min/km), 176 st/min
  • 8 x 350 m in 14m:40s (5:14 min/km)
  • 9 x 350 m in 15m:10s (4:49 min/km)

Naderhand vroeg ik of de City-Pier-City loop in Den Haag op 9 maart 2014 nog open was. Volgens de hulptrainer Rob wel, maar niet voor lang. Bij zoeken via Google bleek dat voorgaande jaren de laatste startbewijzen een maand van tevoren uitverkocht zijn. Eenmaal thuis zocht ik op welke startvakken er zijn en of je ervoor moet kwalificeren. Er zijn drie startvakken voor wedstrijdlopers (exclusief toppers); alleen voor tijden boven de 1u:40m op de halve marathon hoef je je niet vooraf (na maart 2012) te kwalificeren. Echter, de tijd die je opgeeft en het vak waarin je start is definitief bij inschrijving.

Dat laatste is een tegenslag, omdat ik weet dat ik een tijd sneller dan 1u:40m kan lopen, alleen niet op dit moment. De kwalificatie zal dus later moeten gebeuren en ik kan alleen hopen dat er dan nog startbewijzen over zijn. Als ik op de halve marathon onder de 100 minuten wil duiken, moet ik op de 10 km onder de 45m:30s en op de 15 km onder de 1u:09m:42s lopen. Met mijn bruto 1u:15m:24s op de Kievitloop gaat dat dus nog niet lukken, ook al is mijn VO2max in een stijgende lijn sinds 17 november. We zullen zien wat 15 december brengt als ik op de Kievitloop wederom een poging wil doen om een goede tijd op de 15 km neer te zetten.

Bedankt voor het lezen en loop ze!