Lange duurloop

In de aanloop naar Kerstmis moest er nog wat lang werk gedaan worden om de nodige trainingskilometers achter de kiezen te hebben. Het werd 26 kilometer geheel over asfalt.

Zaterdag 21 december

  • totaal 26,01 km in 2u:26m:05s (5:37 min/km), 176 st/min

Dit was een zware om te doen. Niet alleen was ik op mijn eentje, er was ook een harde, koude wind en regen om te trotseren. Prettig was het allemaal niet. Een drietal keer onderweg heb ik serieus gedacht aan stoppen, maar dat zou opgeven zijn en dat doen we dus niet. Ik had schoenen aan waarvan ik dacht dat ze al versleten waren, maar ze zaten beter dan de schoenen die ik tot voor kort gedragen heb. Slijtage komt in gradaties, zou blijkt maar weer.

Parcours 21 december 2013

Mentaal zwaar, maar zeer nuttig voor wat gaat komen.

Zondag 22 december

  • totaal 10,02 km in 58m:13s (5:49 min/km), 178 st/min

Ik was netjes om vijf voor tien bij de ingang van het bos naar de Heidetuin, waar we meestal zondagsmorgens verzamelen voor een herstelloop van 10 km door het bos, grotendeels langs een route aangegeven door paaltjes met een gele kop. Om vier over tien ging ik dan maar op mijn eentje de route lopen. De spieren waren nog goed stijf van gisteren, dus een laag tempo aanhouden was niet zo’n probleem.

∞∞∞

Bedankt voor het lezen en loop ze!