Kievitloop februari 2014

Terwijl ik me afvroeg of mijn GPS wellicht stuk was, omdat deze afgelopen woensdag na een paar kilometer uitviel, bleek de reden bij het naar de Kievitloop gaan; de accu was leeg. Het was nog te laat om het ding op te laden. Daarom zou dit een loop zonder horloge worden, puur op gevoel.

Ik ging bewust niet op de eerste lijn staan, maar eerder op de vierde of vijfde lijn, zodat ik niet te snel zou beginnen aan mijn 10 km over twee ronden. Na de uitleg door de wedstrijdleider over de opzet van deze trimloop volgende het getoeter van de starthoorn omstreeks half elf ‘s-morgens.

Ik ging niet jagen, maar liep van groepje naar groepje, langzaam en beheerst voor mijn gevoel. Ik had geen idee van het tempo, maar het moest vrij hoog liggen, omdat ik sommigen van mijn loopgroep ver voor bleef.

Na het stuk in het bos (180 m heen en 180 m terug volgens de wedstrijdleider bij zijn intro) begonnen mijn benen zwaar te voelen. Ik kon het aanvankelijke tempo hervatten, maar de benen bleven zwaar aanvoelen. Een tweede rondje zou op een lager tempo moeten, of het zou heel zwaar worden tegen het eind.

Daar had ik geen trek in en daarom besloot ik het na 5 km voor gezien te houden. De tijd was nog niet eens zo slecht, 22m:30s. Dat komt overeen met een 10 km in 46m:29s.

Bedankt voor het lezen en loop ze!