Vastenavend 2014

Op de avond voor het begin van de vastenperiode, lokaal bekend als Vastenavend, was de animo van de Spado atleten duidelijk minder dan op andere dinsdagen. Desondanks was er een groepje atleten van twee loopgroepen komen opdagen. Zelf deed ik de warming-up mee met de lange afstandsgroep (de ‘marathongroep’), maar daarna liep ik mijn eigen training. Ik moest het wel kort houden, want de groepen van half acht zouden niet komen opdagen en daarom ging de kleedkamer voortijdig dicht, met de laatste loper.

Zoals gewoonlijk had ik de GPS op mijn horloge uitgezet en liep op de footpod. Ik had vorige week dat horloge moeten resetten naar fabrieksinstelling om de Garmin Express software werkende te krijgen (helaas slechts voor één dag, waarna het Garmin Connect niet meer kon bereiken; ik ben terug gegaan naar de ANT Agent software). Ik was vergeten de kalibratie factor van de voetsensor te noteren, waardoor ik opnieuw moest kalibreren. Hieronder staan de gekalibreerde afstanden, niet wat het horloge opgemeten had. Ik liep immers op een atletiekbaan, wat kalibreren mogelijk maakte.

  • Baantraining: 11,76 km in 1u:04m:51s (5:31 min/km), 182 st/min
  • … inlopen: 2,33 km in 14m:11s (6:05 min/km)
  • … kern: 2 x 3 km (1 km doordraven),
  • … — 3 km in 13m:59s (4:40 min/km)
  • … — 1 km in 5m:39s
  • … — 3 km in 14m:00s (4:40 min/km)
  • … — 1 km in 6m:07s
  • … uitlopen: 1,53 km in 10m:55s (7:08 min/km)

Ik weet dat het eigenlijk drie keer had moeten zijn, maar omstandigheden en een verkoudheid deden me besluiten om het bij twee keer te houden. Het voelde pittig aan, maar niet loodzwaar, zoals het wel deed in de voorgaande keren dat ik deze trainingsvorm deed. Als de verkoudheid over anderhalve week over is, verwacht ik de halve marathon binnen de 100 minuten te kunnen lopen, mits ik in de eerste drie kilometer goed let op het tempo, vooral dat het niet te hard gaat.

Bedankt voor het lezen en loop ze!