Kikker in je bil

Met een maand van 5 en 10 km wedstrijden voor de boeg, is het denk ik zaak om me daar op te concentreren. Het langere werk gaat even opzij voor het snellere werk. Het doel is om onder de 45 minuten op de 10 km terecht te komen.

Maandag 31 maart

  • 5,01 km in 23m:52s (4:46 min/km), 186 st/min
  • … tempo’s per km: 4:55, 4:51, 4:59, 4:32, 4:32 min/km

Net als afgelopen zaterdag liep ik een stuk van 2,5 km heen en weer. Deze keer was het op schoenen die ingelopen waren.

∞∞∞

Eigenlijk bevalt me deze manier van trainen wel. Het komt het dichtst in de buurt van een wedstrijd lopen. Het tempo waar ik me deze keer op richtte voor de eerste kilometers was het gemiddelde tempo van de vorige keer (5:19 min/km, sneller dan 5:30 min/km).

Vanavond is er de Heen en Weer Loop van A.V. Spado. Gezien het gemak waarmee ik maandag de 5 km liep, kan ik voor een uurloop 5 min/km aanhouden. Vorig najaar startte ik bij de 6 min/km groep, om over te schakelen op de 5:30 min/km groep na een paar kilometer. En een jaar geleden liep ik de hele tijd mee met de 6 min/km groep. Wie weet, misschien kan ik dit najaar met de 4:30 min/km groep meelopen?

Voor woensdag en vrijdag wil ik weer een 5 km test doen, telkens met het starttempo gebaseerd op het gemiddelde tempo van de keer ervoor. Donderdag is er de baantraining met de loopgroep (intervaltraining).

Zondag 6 april zal ik aan de start verschijnen van de 10 Van Halsteren, hopend op een eindtijd van minder dan 45 minuten.

Bedankt voor het lezen en loop ze!