Tien van Halsteren 2014

Ik had geen hoge verwachtingen van deze wedstrijd en ging daarom zonder plan vooraf van start. Ik keek niet eens op mijn horloge, alleen op de wedstrijdklok bij het doorkomen. Het ging dus voornamelijk op het gevoel en kijken naar mensen om me heen.

De eerste ronde liep ik bewust behoudend. Het was een beetje benauwd met een hoge luchtvochtigheid (77 %) en 16 graden Celsius. Gelukkig waaide het niet hard (16 km/u ZZW). Ik was blij dat ik het zo gekozen had, want nu kon ik in de volgende rondes een iets hoger tempo aanleggen, waardoor ik mensen inhaalde (wat altijd motiverend werkt voor mij). Ik haalde zelfs mensen in die ik sneller inschatte dan mezelf.

De tijd die ik wilde verslaan was 45m:25s, vorig jaar zomer gelopen in Zoutelande. Helaas bleef ik ruim een halve minuut boven die tijd. Dat wordt dus een revanche op mezelf over twee weken in de Bergse Monumentenloop.

  • 10 km wedstrijd in 46m:02s (4:36 min/km), 188 st/min
  • … tempo’s op de kilometers:
  • … — 4:43, 4:44, 4:37, 4:37, 4:33 (5 km in 23m:14s, 4:39 min/km)
  • … — 4:36, 4:37, 4:36, 4:39, 4:30 (5 km in 22m:44s, 4:33 min/km)

Van te voren had ik mijn voetzolen ingetapet door repen leukoplast dakpansgewijs achter de bal van elke voet te plakken. Mijn idee was dat het een eventueel ingezakte voetboog wat ondersteunde, zodat ik geen last van pijnlijke voeten zou hebben in de laatste kilometer. En het werkte!

Ik ga volgende week terug naar de hardloopspeciaalzaak en vragen of de eigenaar die gel-pads in mijn andere schoenen wil zetten, zoals ze nu onder de inlegzooltjes van mijn asics GT-2000 2 (breedtemaat 2E) zitten. Dan hoef ik niet voor elke wedstrijd mijn voetzolen van tape te voorzien.

Bedankt voor het lezen en loop ze!