Morgen een wedstrijd

Toen ik vanmiddag mijn “wedstrijdvoorbereiding” deed (voor een 3 km testloop morgenavond op mezelf), kwam de gedachte in me op om zoiets beter met anderen te doen, in een wedstrijd dus. Voor ik wegging had ik al gezien dat een clubgenoot van me een 5 km op de baan zou lopen, in de competitie (als lid van Spado). Tijdens de training kwam 1 en 2 bij elkaar, zodat ik morgen ook naar Spijkenisse zal gaan, maar dan naar de trimloop (start 11.45 uur).

Zaterdag 3 mei

Het werd een wedstrijdvoorbereiding, met wat loslopen en een stukje op beoogd wedstrijdtempo. Op de eerste kilometer voelden mijn spieren stijf. Ik voelde ook duidelijk dat ik pas gegeten had. Dan maar even een paar meter wandelen. Datzelfde gebeurde na 3 km en 5 km. Na die laatste pauze startte ik met mijn beoogd wedstrijdtempo (toen nog voor een 3 km). Na 580 m waren mijn benen verzuurd, op gemiddeld 3:58 min/km (194 st/min). Ik vond het welletjes. Het was flink sneller dan de 4:14 min/km die ik van tevoren berekend had voor een 3 km testloop. De start was zogezegd nog sneller (3:27 min/km). Na 580 m was ik al vertraagd naar 4:08 min/km. Na even flink hijgen liep ik verder hard naar huis.

  • 8,31 km in 45m:25s (5:28 min/km), 178 st/min
  • … 580 m in 2m:19s (3:58 min/km), 192 st/min

Morgen dus naar Spijkenisse. Ik heb geen idee wat ik daar zal lopen. De reis is namelijk nogal ver, bij elkaar 2 uur reizen, te voet, met de trein en de metro. Natuurlijk is het ook nog zo’n 2 uur terug, maar dat zal geen invloed hebben op de 5 km tijd, uiteraard.

Bedankt voor het lezen en loop ze!