Geblesseerd

Na de training afgelopen donderdag voelde ik al wat stijfheid in de linkerkuit. Ik dacht dat ik het er wel uit kon trainen door voorzichtig hard te lopen en te letten op mijn lichaam. Helaas is dat niet gelukt. Nu zit ik met een lichte blessure, die zo over kan slaan in een ernstige blessure als ik het niet een paar weken rustig aan ga doen. Ik krijg dus een (noodgedwongen) vakantie van het hardlopen.

Deze week heb ik het hardlopen even afgezworen, zodat de blessure volledig kan herstellen. In plaats van hardlopen doe ik wandelen en fietsen, wat ik gelukkig nog zonder pijn kan doen. Volgende week zal ik dan proberen om de draad voorzichtig op te pakken met korte trainingen buiten de groep om (op mezelf dus). Als dat goed gaat, ben ik over twee weken ervan af.

Dit gebeurt telkens weer in de zomer. Ik gooi het erop dat het warme weer me verhindert om een goede nachtrust te hebben (warme slaapkamer), waardoor het herstel aanzienlijk langzamer is dan normaal.

Die 68 minuten voor de Tilburg Ten Miles kan ik gevoegelijk op mijn buik schrijven; dat gaat dus niet lukken (het is in ieder geval niet erg waarschijnlijk meer). Jammer, maar het is niet anders.

Bedankt voor het lezen en loop ze!