Wat je zegt is als tandpasta uit een tube

Roddels en achterklap zijn als tandpasta uit een tube geknepen. Je krijgt het er niet meer terug in (zie hier). Terwijl het een goede les is voor aankomende brugpiepers, kan het ook goed zijn om over na te denken voor volwassenen die visserslatijn bezigen.

Gisteren schreef ik al dat ik vòòr het einde van het jaar onder de 41 minuten wil lopen op de 10 km. Eenmaal thuis ging ik zoeken of dat eigenlijk wel mogelijk is. Ik kwam er niet goed uit en met behulp van dit draadje op Chat’n’Run kwam ik op de volgende mogelijkheden voor een gecertificeerd 10 km parcours:

  1. 1 november, Erasmusronde, Rotterdam (start 14.30 uur)
  2. 30 november, Zwarte Pietenloop, Bemmel (start 10.30 uur)
  3. 7 december, Twiskemolenloop, Landsmeer (start 11.10 uur)
  4. Iets organiseren op de baan van AV Spado, rond half december, op een dinsdagavond (16 december?)

Geen van deze mogelijkheden is zonder problemen. De Erasmusronde geeft me niet veel tijd om de snelheid op de 10 km te verhogen (twee maanden voor het einde van 2014). Bij zowel de Zwarte Pietenloop als de Twiskemolenloop moet ik een half uur fietsen naar NS station Roosendaal om daar een vroege trein te pakken; de trein uit Bergen op Zoom vertrekt te laat op zondag (een taxi is me te prijzig). De baanwedstrijd op een reguliere dinsdag moet georganiseerd worden.

Toch ga ik ze allemaal proberen. Ik heb geen idee wat haalbaar is en wat niet.

Het zal me leren om niet zomaar lukraak iets te zeggen, ook al is het in het vertrouwen van een loopgroep. Eenmaal gezegde woorden kunnen niet worden teruggenomen. Een afspraak staat.

Er is natuurlijk nog een vijfde optie, toegeven dat ik er niet toe in staat ben. Dat is geen optie waar ik om sta te springen. Het is meer een “ijzeren staaf achter de deur” (bedankt Léon voor die suggestie).

Bedankt voor het lezen en loop ze!

PS Nu nog hard trainen en hopen dat ik niet geblesseerd raak.