Geen Kievitloop

Even voor de duidelijkheid, ik sla de geplande prestatieloop (Kievitloop) over 15 km over. Ik zou oorspronkelijk vandaag meedoen, maar een accute blessure—waarschijnlijk opgedaan op de training op donderdag—speelt me nog parten. Meedoen zou onverstandig zijn.

De Kassenloop had ik sowieso al opgegeven, omdat dat het lot te veel getart had, ook al was de pijn in mijn teentje naast de grote teen vandaag over geweest.

Nu is het devies regelmatig koelen van de middenvoet en voorlopig niet hardlopen tot de pijn weg is. Om de conditie vast te houden ga ik fietsen, niet op de racefiets, maar op de stadsfiets. Desondanks hoop ik dat ik donderdag weer de training kan hervatten met een rustige duurloop in het bos.

De volgende prestatieloop zal op 3 mei a.s. zijn in Delft, de Groene Halve Marathon, oftewel de Delftse Parkenloop. Uiteraard is dit onder voorbehoud, zoals altijd bij hardlopen. Blessures liggen altijd op de loer. Die sprintjes op de intervaltraining laat ik echter schieten, want die waren na de heuveltraining de dag ervoor wat te veel voor mij gebleken.

Ik merk nu weer eens heel duidelijk dat alles met elkaar is verbonden. Bedankt voor het lezen en loop ze!