In mei leggen alle vogels een ei

Meteen het geleerde over D1, D2 en D3 in praktijk brengen door een alarm in te stellen op het horloge, zodat ik niet te hard zou lopen. Ik wilde een rustiger stukje bos uitzoeken, omdat het vanwege de meivakantie te druk is in het reguliere bos. Dat had ik wellicht beter niet kunnen doen.

Tux Zillertal
Foto door JEANDELATETE (CC) some rights reserved

Maandag 4 mei

  • duurloop bos, hersteltempo: 10,65 km in 1u:02m:14s (5:51 min/km), 140 bpm (56% WHR), 16,04 wp*
  • tempo’s per km:
    5:44, 5:43, 5:36, 5:53, 6:05 min/km
    6:00, 6:13, 6:01, 6:00, 5:31 min/km
    0,65 km in 3:28 (5:20 min/km)
  • Garmin Connect

Net voor de 5 km werd ik getrakteerd op een aanval van een roofvogel en net na het 9 km punt op een valpartij door onoplettend lopen. ’t Kan verkeren. De looptechniek was na de val ineens een stuk beter en het branderig gevoel in de tenen was vervangen door een lichte steek in de knie door schaafwonden. Ik heb thuis zowel het hoofd als de knie schoongespoeld. Dat stuk bos zal ik voorlopig maar even mijden, zodat het vogelgebroed in alle rust kan opgroeien.

Ik probeerde wel te letten op de hartslag en daarom kwam ik uit op een hersteltempo gemiddeld.


* wp staat voor Daniels workout points, gebaseerd op het aantal minuten in bepaalde activiteitenzones. Het is een graadmeter voor de intensiteit van een training of wedstrijd.


Hoe dan ook, ik heb me aan de opdracht gehouden. Het ging eigenlijk heel makkelijk. Ik snap niet waarom het gisteren in Delft zo slecht ging. Slechte generale repetitie zal ik maar denken.

Bedankt voor het lezen en loop ze!