Een schema is niet meer dan een kapstok

Kijkend door mijn marathonschema viel het me op dat het meeste redelijk eenvoudig is uit te voeren, maar dat sommige speciale “trainingen” wat extra voorbereiding behoeven, omdat het wedstrijden zijn. Verder ligt het voor de hand om de voorbereidende trainingslopen ook georganiseerd te lopen.

 • week 4, zondag:
  cresendoloop 60’+ 40’+ 12′ of wedstrijd 10 km streeftijd 44′
 • week 8, zondag:
  Lange duurloop 30 km of wedstrijd 1/2 marathon
 • week 9, zondag:
  Cresendo 60′-45′-12′ of Wedstrijd 1/2 Marathon
 • week 10, zondag:
  lange duurloop 35km (in 5’40″/km waarvan 10km in +/- 5’00″/km)

De zondag van week 4 is 14 februari 2016. Ik heb nog niets gepland voor die dag, omdat het weer roet in het eten kan gooien (vooral gladheid op de weg).

De zondag van week 8 en 9 zijn respectievelijk 13 en 20 maart 2016. Voor 20 maart heb ik me ingeschreven voor de Drunense Duinenloop, omdat de meesten van mijn loopgroep daar ook naartoe gaan. Het is enerzijds een mooi parcours en anderzijds altijd goed georganiseerd, met veel aandacht voor de lopers. De lange duurloop van 30 km heb ik al een maand eerder gelopen (21 februari), terwijl ik mijn twijfels heb over de lange duurloop van 35 km die gepland staat voor de zondag van week 10. De naar keuze 32 of 35 km van de Road-to-Rotterdam trainingsloop van AV Sprint staat gepland op 20 maart en valt dus samen met de Drunense Duinenloop.

Als ik het schema wil aanhouden, zal ik moeten proberen om mensen in mijn loopgroep te charteren om zondag 27 maart 2016 een gezamenlijke lange duurloop te doen (met een snelle 10 km in het midden). Als dat niet lukt, zal ik de training voor die dag ofwel moeten vervangen door iets anders, dan wel (gruwel) op mezelf moeten doen. Een andere wedstrijd zou korter moeten zijn dan een halve marathon, omdat ik nog niet hersteld zal zijn van de wedstrijd een week eerder. Het enige wat voor mij bereikbaar is op die dag is de TRR-Bosloop, met afstanden tot 15 km.

Niks doen die dag is geen optie, omdat 10 april eraan komt.

Bedankt voor het lezen en loop ze!