Zomertijd

Met het ingaan van de zomertijd schrijf ik even een berichtje. Ik heb al zo lang niks meer geschreven op dit blog. De reden moge onduidelijk zijn en het is mezelf ook niet 100 procent duidelijk. Hier gaat-ie dan.

Met Nederland in strenge lockdown, zag ik sporters die doodleuk in groepjes sportten. In plaats van me hier druk over te maken (want iets ertegen doen kan ik niet), besloot ik uit protest niet meer te bloggen. Dat had ik al eerder kunnen doen, maar met het nieuwe jaar was voor mij de maat vol. Als sporters zich blijkbaar niet kunnen beheersen, dan wil ik even niks met sport als fenomeen te maken hebben en doe ik wel mijn eigen ding, sporten op mezelf, zoals het hoort op dit moment.

Ik kreeg bij het inloggen op WordPress, waar dit blog op staat, een berichtje om het blog voor een jaar te verlengen. Ik heb het maar gedaan, net als de domeinnaam, met de domein-extensie “.blog”. Voor een amateursblog is dat bij elkaar eigenlijk best wel duur, terwijl ik mag rondkomen van een minimum-inkomen.

Ik kijk het nog een jaartje aan. Zijn er geen wedstrijden, of voel ik geen behoefte om eraan mee te doen, dan zal ik bijna zeker het blog stopzetten en verwijderen. Maar wie weet, misschien komen er voor er een jaar om is betere tijden wat de wedstrijdsport betreft. Dan is het me wel zeven tientjes per jaar waard.

Mijn Strava- krijgt dezelfde behandeling als mijn Facebook-account. De ongeschreven verplichting om likes te geven en afkeurend schrijven over iets wat je niet bevalt, terwijl de ontvanger daar waarschijnlijk niets meer mee doet dan de eigen mondhoeken van positie te veranderen, doet me denken aan een kleuterklas. Ik geloof dat ik als zestigplusser daaraan niet meer hoef mee te doen, nog afgezien van de creepie zaken die plaatsvinden achter de schermen door de uitbater van de aangeboden dienst, Facebook en Strava, respectievelijk. Nu is Strava niet zo slecht als de “grote F”, maar het “moeten” like’n vind ik persoonlijk twee keer niks. Dat is ook de reden dat dit blog geen reacties toelaat, noch iets als likes gebruikt. Ik track zelf niets. WordPress natuurlijk wel, maar daar kan ik niets aan doen.

In ieder geval, per 1 april verbreek ik de verbinding tussen Garmin Connect en Strava, zodat mijn gegevens niet meer automatisch doorgegeven worden. Ik deed al een poos niks meer op Strava, anders dan een fotootje plaatsen bij mijn training (maar geen likes, geen reacties, behalve eentje op een eigen training). Een grote verandering om de Strava app te verwijderen van mijn apparaten is het dus niet. Net als bij Facebook (en Instagram) verwijder ik mijn accounts niet; ik maak er geen gebruik meer van zolang er niets wezenlijks verbetert aan deze web-diensten.

Nu ben je hopelijk weer bij. Groetjes.